Dans

Danscoaching is een ervaringsgerichte vorm van coaching waarin een hulpvraag onderzocht wordt door middel van muziek en beweging. Hoe je je voelt en handelt druk je uit in je manier van communiceren en bewegen. Ook wel expressie genoemd. Iedereen heeft zo zijn eigen manier van bewegen en handelen. Soms is dat echter niet altijd even effectief. Door dit in beweging te zetten op muziek maak je contact met de essentie van die beweging of handeling. Hoe komt het dat je zo beweegt? Vaak is er een oorsprong in te vinden die verbonden is met een gevoel of emotie. Op die manier leg je contact met het (verborgen) gevoel en kun je er uiting aan geven.

Ook wanneer je ergens nog geen zicht op te hebt, maar je voelt wel dat er iets moet veranderen om je fijner te voelen, of daadkrachtiger te zijn, kun je dat vage gevoel tot uitdrukking leren brengen. Je voelt duidelijker wat het met je doet, maar misschien ook wat je belemmert om tot verandering te komen. Als je dit in beweging zet op muziek, wordt het meer helder hoe dat je het kunt gaan veranderen. 

Danscoaching combineert voor mijn gevoel verschillende werkvormen die ik in mijn begeleiding afzonderlijk gebruik(t heb), namelijk contact met je lichaam en bewust worden van belevingen. Iets dat ook terugkomt in de Oefentherapie Cesar, Haptonomie en Focusing. In Danscoaching zijn deze drie samengevoegd en gericht op persoonlijke ontwikkeling, contact met het lichaam, voelen en uitdrukking geven aan gevoelens door dit alles in beweging te zetten.

Danscoaching kan voor verschillende vraagstukken verheldering brengen in:
- Lichamelijke klachten en stress;
- Beter/meer willen leren voelen en uiten van gevoelens en emoties;
- Leren omgaan met situaties;
- Het contact met jezelf versterken;
- Het contact tov anderen;
- Je werk of je gezin;
- Etc., etc. 

In mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen en in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling, heb ik ervaren dat de Ziel tot uitdrukking gebracht wil worden. Het leven is een zoektocht naar de Ziel. Dans maakt verbinding met de Ziel.

Mascha